Sistemi daljinskog otklju─Źavanja, interfonske centrale raznih tipova, pa i klasi─Źne el. brave danas se mogu na─çi na mnogim mestima. Glavna namena im je svakako obezbe─Ĺivanje prava pristupa ali obzirom na razvijanje ovih ure─Ĺaja do danas, usled potreba korisnika, oboga─çeni su raznim korisni─Źkim interfejsima, video i audio tehnikom, deo su kompleksnijih alarmnih sistema i sl.

Interfonske centrale koje su danas gotovo neizostavna tehnika na svakom objektu uglavnom karakteri┼íu dve stvari, mogu─çnost razgovora izme─Ĺu dve osobe i otklju─Źavanje ulaznih vrata daljinskim putem.

Vrata koja se otvaraju pritiskom na taster naj─Źe┼í─çe su opremljena elektri─Źnom bravicom koja u zavisnosti od tipa mo┼że imati razli─Źite za┼ítite (npr. Fail Safe brave).

Ve─çina sistema koji su do danas ugra─Ĺeni otklju─Źava se pritiskom tastera, neretko i RFID ─Źita─Źem kartica ili ┼íifratorom. Modeli koji omogu─çavaju otklju─Źavanje mobilnim telefonm (pozivom, sms porukom ili preko wifi aplikacije) su znatno skuplji pa su zato i re─Ĺi.

Me─Ĺutim, kako je svrha svakog ure─Ĺaja da slu┼żi korisniku na ┼íto prakti─Źniji na─Źin, pozabavi─çemo se mogu─çnostima nadogradnje postoje─çih sistema interfonskih centrala i daljinskog otklju─Źavanja sa ure─Ĺajima koji podr┼żavaju GSM i WiFi tehnologiju.

Cilj je nadograditi postojeći sistem a ne izmeniti ga u potpunosti, stvarajući dodatne troškove po korisnika.

Naime, predstavi─çemo vam dva zanimljiva ure─Ĺaja, jedan koji radi sa GSM signalom (Aktivira se pozivom ili SMS porukom) i drugi koji se kontroli┼íe preko WiFi mre┼że (Aktivira se komandom iz aplikacije na mobilnom telefonu) . Ono ┼íto je zajedni─Źko za oba ure─Ĺaja je da rade na DC naponu od 12V kao i da imaju relejni NO/NZ izlaz kojim se direktno mo┼że prespojiti napajanje elektri─Źne brave.

 

GMS prekida─Ź sa relejnim izlazom 

gsm prekidac sa mobilnom karticoma na poziv i poruku

Opseg frekvencije: Quad band 900/ 1800/ 850/ 1900 MHz.
SIM kartice: Podr┼żava SIM kartice od 3G.
Relej: 3A
Taster opcija: Da. Sa podešavanjem vremena zadrške
Napajanje: Standardni adapter 12V DC 1A. 
Radna temperatura: -20┬░ C ~ +60┬░ C.
Dimenzije: 102 x 76 x 27 mm.
Masa: 180g.

Vi┼íe informacija i cena ure─Ĺaja >>>

 

WiFi prekida─Ź sa relejnim izlazom

sonoff 5 32v rele wifi prekidac

Opseg frekvencije: WiFi 2.4GHz
Aplikacija: Android i iOS 
Relej: 3A
Taster opcija: Da. Sa pode┼íavanjem vremena zadr┼íke
Napajanje: Standardni adapter 12V DC 1A. 
Radna temperatura: -20┬░ C ~ +60┬░ C.
Dimenzije: 65 x 34 x 12 mm.
Masa: 60g.

Vi┼íe informacija i cena ure─Ĺaja >>>

 

Otklju─Źavanje vrata mobilnim telefonom, be┼żi─Źnim putem, mogu─çe je slanjem komande putem aplikacije na mobilnom telefonu preko WiFi ili GPRS mre┼że. Sa druge strane GSM prekida─Źi omogu─çavaju vam slanje komande pozivom na broj mobilne kartice ili slanjem SMS poruke na istu.

Oba tipa WiFi i GSM prekida─Źa omogu─çavaju vam da dodelite pristup drugim korisnicima poput uku─çana ili stanara, i na taj na─Źin isklju─Źivo njima omogu─Źite pristup sistemu za otklju─Źavanje.

ponedeljak, 27 maj 2019 14:58

Nadogradivi alarm sa wifi pametnim senzorima

Written by

Ukoliko vam je potreban alarmni sistem koji se lako ugra─Ĺuje, ima mogu─çnost nadogradnje (dodavanje senzora i prekida─Źa po ┼żelji), mo┼że se kontrolisati i upravljati mobilnim telefonom sa bilo kog mesta i na kraju opet zbog svojih mogu─çnosti nadogra─Ĺivanja nema visoku cenu, onda je za vas pravi izbor na┼í "nadogradivi alarm sa Sonoff wifi senzorima i pametnim prekida─Źima".

Ono ┼íto svakako treba pomenuti je da osim prvenstvene funkcije alarma ovaj sistem mo┼żete nadograditi u sistem "pametne ku─çe" bez ikakvih prepravki postoje─çeg sistema alarma koji ste do tada posedovali. Dakle osim osnovnih karakteristika ku─çnog alarma sa ovom opremom imate mogu─çnost da dodajete i druge tipove senzora koji ─çe vas obave┼ítavati o recimo po┼żaru ili poplavi i sl. u va┼íem objektu.

Koje su sve mogu─çnosti nadogradivog alarma sa wifi senzorima:

- Podrška mobilne aplikacije eWeLink za praćenje i kontrolu alarma

- Be┼żi─Źno povezivanje sa WiFi senzorom pokreta

- Be┼żi─Źno povezivanje sa WiFi senzorom otvorenosti vrata, prozora i sl.

- Be┼żi─Źno aktiviranje WiFi pametnih prekida─Źa usled promene stanja senzora.

- Mogu─çnost nadogradnje i povezivanja sa svim vrstama pametnih prekida─Źa proizvo─Ĺa─Źa Sonoff

- Mogu─çnost dodavanja drugih WiFi senzora po potrebi (senzor za detekciju po┼żara, senzor za detekciju poplave...)

 KAKO RADI WIFI NADOGRADIVI ALARM I KOJE VRSTE SENZORA POSTOJE

Srce va┼íeg alarma je Sonoff Bridge 433Mhz. On se povezuje sa aplikacijom eWelink a zatim i  sa svim potrebnim senzorima i prekida─Źima. On prakti─Źno prihvata signale senzora koji su mu prijavljeni i iste prosle─Ĺuje aplikaciji koja ih obra─Ĺuje, ┼íalje obave┼ítenja korisniku mobilmog telefona  i dalje prosle─Ĺuje do pametnih WiFi prekida─Źa koje mo┼że da iklju─Źuje ili isklju─Źuje.

Sonoff WiFi detektor pokreta je ure─Ĺaj koji kada detektuje kretanje ┼íalje signal ure─Ĺaju Sonoff Bridge koji ga dalje obra─Ĺuje u zavisnosti kako ste podesili va┼íu aplikaciju.

Sonoff senzor otvorenosti vrata i prozora mo┼żete postaviti na vrata, prozore, kapiju i sl. mestima. Ovaj senzor slu┼żi da u slu─Źaju otvaranja vrata po┼íalje signal do ure─Ĺaja Sonoff Bridge. Nakon detekcije u zavisnosti od va┼íih pode┼íavanja ovo mo┼że biti uslov za aktivaciju sirene, ili uklju─Źivanje nekog reflektora i sl. i naravno slanja obave┼ítenja na korisnikov mobilni ure─Ĺaj.

Sonoff detektor curenja vode je idealna stvar za prostorije u kojima mo┼że do─çi do curenja i poplave kao ┼íto su kupatila i kuhinje. Osim ┼íto ─çe vas alarmirati, ovaj sentor mo┼żete preko Sonoff Bridge ure─Ĺaja spregnuti sa Elektromotornim ventilom gde ─çe on zatvoriti dovod vode u prostoriji u slu─Źaju poplave.

Sonoff detektor po┼żara je jo┼í jedan od senzora koji radi na 433Mhz i preko Sonoff Bridge ure─Ĺaja vas obave┼ítava o svom stanju. Senzor se lako odr┼żava, ┼íalje obave┼ítenje kada su mu slabe baterije i mo┼że mu se ┼ítelovati osetljivost.

Isti je slu─Źaj i sa ostalim senzorima koje mo┼żete povezti sa "pametnim" alarmom a mogu─çnosti su kao ┼íto vidite neograni─Źene.

Ukoliko vam je osim obave┼ítenja o kretanju u va┼íem obezbe─Ĺenom prostoru potrebno izr┼íavanje neke akcije, kao ┼íto je recimo aktiviranje sirene, uklju─Źivanje sijalice ili reflektora ili nekog drugog zvu─Źnog ili svetlosnog upozorenja, svom "pametnom" alarmu mo┼żete dodati Sonoff basic WiFi prekida─Ź. Ovaj ure─Ĺaj radi na 220V i preko njega mo┼żete uklju─Źivati i isklju─Źivati svetlo, sirenu ili bilo koji drugi potro┼ía─Ź. Ure─Ĺaj se mo┼że sam aktivirati ukoliko do─Ĺe do aktivacije senzora (u zavisnosti od va┼íih pode┼íavanja) a po potrebi mo┼żete ga koristiti i da sami uklju─Źujete i isklju─Źujete na njega povezane potro┼ía─Źe (sijalica, reflektor..) preko mobilne aplikacije.

Ukoliko vam treba WiFi prekida─Ź koji radi na DC jednosmernom naponu, preporu─Źujemo vam Sonoff DC Rele 5-30V.

 

Tehni─Źki detalji karakteristike ure─Ĺaja:

- Svi ure─Ĺaji nakon adekvatnog povezivanja rade u istoj mobilnoj aplikaciji

- Jedan Sonoff Bridge podr┼żava kontrolu do ┼íesnaest 433MHz RF ure─Ĺaja

- Jedan Sonoff Bridge podr┼żava maksimalno ─Źetiri daljinska upravlja─Źa od 433 MHz

- Mobilna aplikacija podr┼żava povezivanje vi┼íe ure─Ĺaja modela Sonoff Bridze ukoliko postoji poterba za vi┼íe senzora.

- Omogu─çava upravljanje 433 MHz RF ure─Ĺajima preko Wi-Fi ili mobilne mre┼że

 

Sve ure─Ĺaje mo┼żete potra┼żiti u na┼íoj intenet prodavnici u delu senzori i oprema.