petak, 31 maj 2019 13:48

Sonoff WiFi prekidači. Svi modeli prekidača i njihova namena

Written by
Rate this item
(3 votes)

WiFi "pametni" prekidači proizvođača Sonoff karakteriše mala cena i velika pouzdanost. Ovi WiFi prekidači se mogu primeniti na raznim mestima, a sa podrškom mobilne aplikacije eWeLink mogućnosti su neverovatne. 

Evo većine Sonoff modela pametnih prekidača, njihovih glavnih karakteristika i nekih od primera najčešće ugradnje:

 

1. Sonoff Basic WiFi prekidač

Karakterišu ga male dimenzije i snaga izlaza do 2200W. Napaja se na 220V naizmeničnog napona, i sa istim naponom na izlazu napaja potrošač. Uglavnom se koristi za onn/off kontrolu osvetljenja ali i kontrolu napajanja računara, manje grejalice, ventilatora, klime, pegle i sl.. 

2. Sonoff DUAL WiFi prekidač

Ovaj prekidač je nešto večih dimenzija od Sonoff Basic prekidača. Karakterišu ga dva nezavisna izlaza od po 220V te može upravljati sa dva potrošača istovremeno. Oba izlaza su relejna snage do 2200W. Najćešće se koristi za automatsku kontrolu otvaranja garažnih vrata, prozorskih roletni i zavesa, odnosno njihovih motora a naravno može se koristiti i za kontrolu svih ostalih potrošača poput Sonoff Basic WiFi prekidača.

3. Sonoff SV WiFi prekidač

Ovo je jedini prekidač proizvođača Sonoff koji radi preko napajanja 5-24V jednosmernog napona. Ovaj prekidač nema kućište, izuzetno je malih dimenzija, i ima sve funkcije poput klasičnih Sonoff prekidača. Najčešće se koristi za on/off kontrolu desktop računara i druge tehnike. Može se koristiti i za kontrolu otključavanja vrata kod interfonskih centrala.

4. Sonoff 4 CH WiFi prekidač

Četvorokanalni tip Sonoff WiFi prekidača pre svega karakteriše kućište predviđeno za ugradnju na standardnu DIN šinu. Ovaj prekidač ima 4 nezavisna izlaza snage svaki po 2200W. Takođe poput ostalih Sonoff prekidača ima podršku eWeLink mobilne aplikacije kojom možete bežično kontrolisati izlaze ovog pametnog prekidača.

5. Sonoff POW WiFi prekidač 

Ovaj specifični uređaj mimo prekidačke funkcije pre svega karakteriše mogućnost merenja potrošnje struje kao i praćenje potrošnje struje u realnom vremenu. Za razliku od većine Sonoff prekidača izlazna snaga ovog uređaja je 3500W pa samim ttim na njega možete povezati jače grejno telo, bojler, el. motor i sl...

6. Sonoff TH 10 Wifi Prekidač

Prekidači ovog tipa imaju mogućnost povezivanja sa sondama za merenje vlažnosti i temperature. Samim tim koriste se kao regulatori temperature ili vlažnosti pa mogu uključivati i isključivati potrošače u zavisnosti od zadatih set point vrednosti. Izlazna snaga ovih WiFi prekidača je 2200W 

7. Sonoff TH 16 Wifi Prekidač

Prekidači ovog tipa imaju istu funkciju i iste mogućnosti kao i prekidači tipa Sonoff TH 10. Jedina razlika je u izlaznoj snazi koja je kod ovih prekidača 3500W i struje od 16A

8. Sonoff RF WiFi prekidač

Ovaj WiFi prekidač pored karakteristika osnovnog Sonoff Basic prekidača ima mogućnost povezivanja sa Sonoff daljinskim upravljačem 433Mhz pa osim kontrole preko mobilne aplikacije eWeLink izlaz ovog prekidača mođete kontrolisati i pomoću daljinskog upravljača.

9. Sonoff S26 WiFi Utičnica

U ovu utičnicu nakon što je povežete sa aplikacijom eWeLink možete uključiti bilo koji uređaj snage do 2000W. Preko mobilne aplikacije možete uključivati i isključivati vaše uređaje, podesiti vreme kada će se uključiti ili isključiti, podesiti timer i sl.

10. Sonoff E27 RF Sijalično Grlo

Nakon što ga povežete sa eWeLink mobilnom aplikacijom, ušrafite bilo koju vrstu sijalice e27 modela sijaličnog grla. Osim komande preko mobilne aplikacije, ovaj Sonoff uređaj podržava i kontrolu preko Sonoff daljinskog prekidača 433Mhz.

 

Media

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.